9 koolhydraatarme alternatieven voor brood en pasta

 

Op zoek naar lekkere - koolhydraatarme - alternatieven voor brood en pasta?

 

Hieronder vind je er 9:

 

Eet smakelijk!

 

 

1. Sla wraps:

 

Gebruik bladeren van sla (of kool) als wrap voor een gezond en koolhydraatarm alternatief voor brood.

 

 

2. Groenten noedels:

 

Gebruik groenten zoals courgette, bloemkool of pastinaak als noedels voor een koolhydraatarme optie.

 

 

3. Koolhydraatarme wraps:

 

Gebruik koolhydraatarme wraps gemaakt van bijvoorbeeld kokosmeel of amandelmeel.

 

 

4. Koolhydraatarme crackers:

 

Gebruik koolhydraatarme crackers gemaakt van bijvoorbeeld amandelmeel of kokosmeel.

 

 

5. Courgette spaghetti:

 

Gebruik een spiraalsnijder of een dunschiller om courgette in dunne repen te snijden en gebruik deze als koolhydraatarm alternatief voor spaghetti.

 

 

6. Bloemkool rijst: 

 

Rasp bloemkool tot het lijkt op rijstkorrels en gebruik dit als koolhydraatarm alternatief voor rijst.

 

 

7. Portobello paddestoelen: 

 

Deze grote paddestoelen kun je gebruiken als koolhydraatarm alternatief voor een broodje. Vul ze bijvoorbeeld met gehakt, groenten en kaas.

 

 

8. Proteïne repen: 

 

Gebruik proteïne repen als koolhydraatarm alternatief voor brood.

 

Deze zijn vaak gemaakt met eiwitpoeder, noten, zaden en andere gezonde ingrediënten.

 

 

9. Koolhydraatarme pasta's:

 

Gebruik koolhydraatarme pasta's gemaakt van konjacmeel of erwteneiwit als alternatief voor gewone pasta.

 

 

Houd er rekening mee dat deze alternatieven niet altijd precies hetzelfde smaken of dezelfde textuur hebben als 'gewoon' brood of pasta, maar ze kunnen zeker een gezonde en smakelijke optie zijn. 

 

 

Vraag advies aan een diëtist of voedingsdeskundige als je twijfelt over de samenstelling van een gerecht of als je specifieke voedingsbehoeftes hebt.